PROIECTANTUL

PROIECTANTUL, omul cheie din proiect!

Proiectantii sunt specialisti ce pun in opera ideile Investitorilor, in cadrul legislativ stabilit de toate entitatile publice si conform normativelor romanesti si internationale. In domeniul office si industrial/logistic, acestia tin seama  si de organismele de certificare BREEAM si LEED, care certifica cladirile dupa stardardele din UK si USA, care reglementeaza consumul energetic, degajarile de carbon, calitatea mediului interior, managementul deseurilor si impactul cladirilor asupra mediului inconjurator.

Proiectarea se desfasoara de la inceputul pana la sfarsitul proiectului, de la fazele de SF, DTAC, DTOE, DTAD si pana la fazele de PT, DDE si AS BUILT. Proiectantul participa la fazele stabilite prin proiect si prin programul de faze stabilit de catre Inspectoratul de Stat in Constructii (ISC), impreuna cu reprezentantul Beneficiarului in santier, Dirigintele de Santier, cu reprezentantul Executantului, Responsabilul Tehnic cu Executia (RTE), cu seful de santier si cu responsabilul cu controlul calitatii. Proiectantii participa si la receptiile de la terminarea lucrarilor si de la expirarea garantiei, iar punctul lor de vedere se anexeaza la procesul verbal de receptie. Cel mai important aspect in partea de proiectare este partea de coordonare intre specialitati, pentru a evita problemele si discutiile din executie. Golurile sa fie suficiente si la dimensiunile necesare, straturile sa fie cele corecte si sa cuprinda toate specialitatile, etansarile la foc si la apa sa se faca corespunzator trecerilor si conditiilor mediului in care se afla, detaliile corecte si care sa cuprinda viziunea si partea tehnica realizarii tuturor specialitatilor.

Proiectantii sunt specialistii care stabilesc inca de la inceput nivelul de calitate, inovare, automatizare, detaliile de executie dintr-un proiect, durata minima de viata a materialelor si a constructiei. Nu exista cladiri fara instalatii si nici instalatii care sa nu deserveasca unor cladiri, prin care sa se asigure confortul necesar celor care vor functiona in cladirile respective. Pentru a vedea in detaliu ce servicii de Proiectare oferim, puteti accesa aici sectiunea site-ului nostru: https://cvmec.ro/servicii/proiectare/.

Specialistii nostri va pot ajuta cu Proiectarea de instalatii electrice,  curenti tari, curenti slabi, BMS, sanitare si HVAC pentru toate fazele necesare unei investirii: SF, DTAC, DTOE, DTAD, PT, DDE si AS BUILT, in domeniul office, industrial, logistic, rezidential si retail. Impreuna cu partenerii nostri va putem ajuta si cu pachetul complet de proiectare, inclusiv arhitectura, structura si design interior/exterior, iar pentru a solicita o oferta accesati pagina de contact aici: https://cvmec.ro/contact/.